Egeskov Slot 2020

 

Fra korets optræden på Egeskov Slot 16. januar 2020 i anledning af Dansk Kartoffel Råds årsmøde.

Repertoiret var: 

  • Barkarole
  • En måneskensnatt på slottsbacken
  • We shall overcome
  • John Barlycorn
  • Molly Malone
  • og måske Delilah som et ekstranummer.

Fra Dansk Kartoffel Råds hjemmeside:

Hvad har TV2 og kartofler til fælles? Svaret er Troels Mylenberg. Han er nemlig udnævnt som Kartoffelambassadør 2020 af Danmarks Kartoffel Råd.

Troels Mylenberg er journalist og politisk redaktør på TV2 News og tidligere ansvarshavende chefredaktør og direktør på Jysk Fynske Medier. Den officielle udnævnelse sker på Danmarks Kartoffel Råds årsmøde på Egeskov Slot torsdag den 16. januar. 

– Jeg har spist utrolig mange kartofler i rigtig mange forskellige former, og det har jeg altid sat pris på, fortæller Troels Mylenberg, der ser frem til at være med til at sprede de gode budskaber om kartofler.

– Kartoflen har måske lidt et ry for at være lavstatus. Med alle dens fortræffeligheder, synes jeg, at kartoflen fortjener noget finere omtale. Kartoflen er jo køkkenets schweizerkniv ­– der er ingen grænser for, hvad en kartoffel kan bruges til. Vi burde som kartoffeldyrkernation være stolte over kartoflen, og det tror jeg, der er mange, som glemmer, lyder det fra ambassadøren. 

Folkelig tilgang

Blandt andet gode formidlingsevner er en af grundene til, at valget er faldet på Troels Mylenberg. Det fortæller Johs. Nørregaard Frandsen, der er formand for Danmarks Kartoffel Råd

– Vi har udnævnt Troels Mylenberg som kartoffelambassadør, fordi han er en markant herre i medierne, som er meget veltalende. Han brænder igennem med sine budskaber, og det er nogle af de egenskaber, vi kigger efter ved en ambassadør, lyder det fra Johs. Nørregaard Frandsen, der også fremhæver den nye ambassadørs folkelige tilgang til medierne og bevidsthed om, at kartoflen er en klimavenlig fødevare. 

Kendte for kartoflen

Danmarks Kartoffel Råd arbejder for at fastholde og fremme kartoflens tilstedeværelse i det danske køkken, og det er på den baggrund, at rådet hvert år udnævner en kartoffelambassadør, som ofte er en kendt eller fremstående person.

Tidligere kartoffelambassadører er blandt andre sanger Stig Rossen, Chipskongen Jørgen, skuespiller Per Pallesen, tv-kok James Price, tv-vært Søren Ryge, formand for Tænketanken Frej, Marie-Louise Boisen og meteorolog Jesper Theilgaard. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial